Kako upravljati mislima?

Slika

Kurs je namijenjen svim osobama koje imaju problem sa kontrolom misli (imate "crne" misli, misli Vas preplavljuju, ne znate kako da ih se riješite itd.). Glavni cilj ovog kursa je pružiti Vam strategije za upravljanje mislima.

Kurs odgovara na pitanja:

Šta su misli i odakle dolaze?
Kako osvijestiti svoje misli?
Kako namjerno misliti misli koje su dobre za nas?
Kako se ne brinuti?
Kako demantovati vlastite misli?
Kako sačuvati svoj mentalni prostor od štetnih utjecaja?
Kako preispitati svoje misli?
Kako se "vratiti" kad “odlutate u mislima”?
Kako napraviti plan misli?
Kako osvijestiti da Vi birate svoje misli?

Kurs je postavljen na online platformi Zillearn (nešto slično poput Udemy). Sastoji se od 4 snimljena predavanja, praktičnih vježbi i savjeta, te jedne meditacije koje možete slušati u vlastitom tempu. Vježbe su osmišljene na način da Vam pomognu da osvijestite svoje misli i počnete vježbati drugačiji način mišljenja. Također imate priliku da mi postavljate svoja pitanja u vezi konkretnih problema sa kojima se Vi suočavate.
Nakon što se prijavite, šaljem Vam link za trajni pristup kursu.

Cijena: 15 EUR

Komentari učesnika

Kurs "Kako upravljati mislima" od dr. Sabine Alispahić  je jedan od najboljih kurseva na kojima sam bila jer sadrži jako korisne vježbe koje možemo svakodnevno koristiti, zatim nam daje odgovore na sva pitanja vezana za naše misli. Nakon ovog kursa, osvjestila sam važnost naših misli. Svima bih preporučila da prođu kroz ovaj kurs jer ukoliko želimo da živimo kvalitetan i sretan život, rad na sebi je od ključne važnosti. Posebno rad na našim mislima jer od njih sve počinje.

Lejla Buljina, Halle

Kurs upravljanja mislima daje jasne i jednostavne uvide u način funkcioniranja naših misli, podijeljen je u logične cjeline te kroz kurs postepeno razumijevamo kako "hvatati" misli, osvještavati ih, ne baviti se onim negativnim mislima već kroz jednostavne i razumljive tehnike "prizvati" i održati one misli koje su za nas životno podržavajuće, a čime umanjujemo ili uklanjamo anksioznost prouzrokovanu negativnim mislima. Kroz kurs dobijamo i neke praktične alate koji nam mogu pomoći u upravljanju mislima, a odličan benefit ovog kursa je i vođena meditacija koja se obrađuje kao posebna cjelina. Premda neke stvari zvuče banalne, upravljati mislima je jako zahtjevan i težak posao no što je to naspram stvorenog osjećaja pozitivnosti kada kroz kurs shvatimo da smo doista sposobni biti gospodari vlastitog uma te oblikovati svoje misli na način koji je za nas životno podržavajući.

Dino Bevanda, Zagreb


PRIJAVI SE ZA KURS

 

0 0