Individualna psihoterapija

"Započeti sa individualnom psihoterapijom znači kreirati novi odnos. Vjerovatno jedan od najvažnijih u životu".
Alison Crosthwait


Razlozi zbog kojih ljudi započinju sa individualnom psihoterapijom su mnogobrojni. Neki se javljaju jer prolaze kroz teške životne faze. Mijenjanje poslova, lokacija, veza, ili životnih uloga, može biti stresno, te bi u takvim slučajevima individualna psihoterapija mogla biti dobar izvor podrške.
Drugi se javljaju jer su primijetili određene obrasce kod sebe i u odnosu s drugima koji im stoje na putu ka radosnom i smislenom životu. Ti obrasci mogu biti povezani sa doživljajima iz djetinjstva, životnim izazovima, poteškoćama u komunikaciji ili u razrješavanju konflikata.
Neki klijenti žele naučiti vještine i tehnike koje će im pomoći tokom depresivnih faza ili anksioznosti. Drugi se javljaju zbog dubokih emocionalnih rana ili traumatskih doživljaja zbog kojih su disfunkcionalni u svakodnevnom životu.
Također postoje klijenti koji generalno žele da nauče više o sebi i svojim nesvjesnim uvjerenjima, te žele rasti u spiritualnom smislu. Takvi klijenti traže mjesto na kojem će postići dublje uvide i opći rast i razvoj, bez da imaju neki specifični izazov.

 

Najteži korak za mnoge klijente je zakazati prvi psihoterapijski susret.

Kako bi saznali šta možete očekivati tokom našeg prvog susreta pogledajte ovaj video:

Ako iz nekog razloga ne budem u mogućnosti da Vam pomognem sa Vašom specifičnom temom, mogu Vam preporučiti nekoga od mojih talentiranih kolega koji su više specijalizirani za područje koje Vas zanima i koji Vas definitivno mogu podržati.

Zbog toga je dobro da mi se javite preko maila i ukratko opišete na čemu bi željeli raditi, kako bih dobila ideju koja bi bila najbolja opcija za Vas.


Zakažite termin

0 0