OD IMPULZIVNOG TROŠENJA DO SVJESNOG UPRAVLJANJA NOVCEM

Slika

Cilj ovog izazova je da kroz 4 sedmice osvijestite šta je to zbog čega ste do sada impulzivno upravljali svojim novcem i da kroz određene tehnike i vježbe steknete novu naviku svjesnijeg upravljanja novcem.

Izazov se sastoji u tome da tokom mjesec dana vodite vrlo jednostavan i praktičan kalendar svjesnog upravljanja novcem, te da svaki dan u mjesecu uradite po jednu vježbu koja ima za cilj osvještavanje Vaših okidača za trošenje. Također vodite sedmični izvještaj o napretku te mi se možete javiti na mail za konsultacije. Dobit ćete i konkretne savjete za bolje raspoređivanje novca, planiranje troškova, praćenje primanja itd.

Izazov je postavljen na online platformi Zillearn (nešto slično poput Udemy). Nakon što se prijavite za izazov, šaljem Vam link putem kojeg ćete imati trajni pristup materijalima.

Šta dobivate u materijalima za izazov:
1) Kalendar svjesnog upravljanja novcem
2) Sedmične zadatke za podizanje svjesnosti o Vašim potrošačkim navikama (po jedan zadatak za svaki dan tokom 4 sedmice koliko traje izazov).
3) Sedmične savjete za bolje upravljanje novcem
4) Listu grešaka pri upravljanju novcem
5) Sedmični izvještaj o napretku tokom izazova
6) Konsultacije mailom i psihološku podršku tokom izazova.

Ovaj izazov predstavlja intenzivni rad na sebi, jer je pitanje upravljanja novcem izuzetno emocionalna tema. Fokus je na osvještavanju i postizanju konkretnih rezultata već tokom izazova. Zahtjeva rad na samodisciplini, kreativnosti, razvijanju novih načina razmišljanja i novih potrošačkih navika.

PRIJAVI SE

0 0